Вівторок, 23.04.2024, 11:04
Вітаю Вас Гiсть | RSS

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Червень » 23 » Дашковць А.Д: " ФК"Миропіль" - це більше ніж команда".
04:56
Дашковць А.Д: " ФК"Миропіль" - це більше ніж команда".

          Шановні вболівальники ФК«Миропіль», шанувальники гри мільйонів. У період створення команди було поставлено мету прийняти участь в Чемпіонаті Житомирської області з футболу. Чемпіонат області на той час вважався, якимось надзвичайним дійством, можна сказати найвищим рівнем до якого прагне дорости футбольна команда селища. Не буду говорити про шлях, який мені і моїм однодумцям прийшлось пройти, щоб вивести команду на обласний рівень. Наша команда має досить малу історії і мета Клубу базується на кращих традиціях та знаннях набутих і перейнятих  у більш відомих і іменитих команд. В тому числі і організацій, які проводять змагання, і не обов’язково з футболу.  Я ніколи не забуду свого першого перебування на обласній конференції з питань проведення чемпіонату та кубка житомирської області з футболу 2011 року. Моїм враженням не було куди подітися, можливо я інший, але моя голова не бажала сприймати те, що відбувалось. Описувати все просто немає смислу. Я зрозумів чітко, що житомирська область ще не скоро буде мати відлагоджені змагання з футболу. З часом стало зрозуміло, що бардак швидше за все вигідний майже усім. Якби там не було, а грати футбол хотілось. Тому ми спокійненько відіграли сезони 2011 та 2012 року. З приходом сезону 2013 року нас переконували, що цього сезону все буде ОК. Вдосконалений регламент, стабільний календар….  Перший етап Кубка області  показав, що цей рік буде «особливим» , кількість не відбувшихся матчів вражає, а зміна команд у парах по сітці-календарю це просто фантастика. Я з своїми поглядами на футбол і його організацією, як змагання, звісно не хочу сприймати такі правила та умови. Потрібно, щось міняти, або хай собі буде все як є. Но тільки без нас. Чемпіонат області проходив без ФК«Миропіль» і буде проводитись на далі. Але болійником чи просто не байдужою людиною до Чемпіонату я завжди буду. Сьогодні я як вболівальник не маю офіційних джерел інформації про учасників чемпіонату, відсутня інформація про заявки команд, а на сайті федерації турнірної таблиці та результатів матчів взагалі не має. Скажіть це нормально. Чи можливо у нас якийсь секретний чемпіонат. Можливо, якби мова йшла про чемпіонат острова «О» то мені було би байдуже.  Але це все відбувається в нашій області де чемпіонат проводиться з пам’ятного для нашого народу 1945-го року.           

       Зупинимось на  вказівнику напрямку для команд так званому календарю. Як так може бути, що у групі 8 команд і 8 турів плюс два резервних дня з п’ятьма іграми. Кому це вигідно і кому таке потрібно? Покажіть мені хоча б один футбольний турнір з таким розписом календаря. Мабуть  для восьми команд, як прийнято, СІМ турів замало. Шановні складачі календаря, а чому не 10 чи скажемо 11 турів. І на питання: «Коли буде жеребкування календаря»?, чуєш відповідь: «Ще не склали»!. Що значить «Ще не склали», а як же жеребкування та обіцяний порядок.  Як на мене то саме жеребкування обов’язково має проходити урочисто. На якому повинні бути присутні всі представники команд і також обов’язково заслужені особистості ФУТБОЛЬНОЇ ЖИТОМИРЩИНИ та представники ЗМІ. І це ніяк не пов’язано з ідеалізацією ситуації так просто має бути. І зробити це досить просто, як технічно так і матеріально. Потрібно просто ЛЮБИТИ ФУТБОЛ і цінувати людей, які намагаються примножити і примножують здобутки футбольної слави ЖИТОМИРЩИНИ.

      Навіщо регламент, який команди ігнорують і навіть не намагаються виконувати.  А ті кому слід в першу чергу йому слідувати і слідкувати за точним виконанням вимог  документа, самі допускають грубі порушення та закривають очі на очевидні протиправні дії деяких команд. Сам регламент є різним для кожної команди. Комусь можна робити до заявку гравців в непередбачений термін. Хтось випускає не заявлених гравців і точно знає, що покарання ніякого не буде, обіцяний ліміт на легіонерів теж не виконується. У федерації це добре знають тільки дій цілий нуль. Виходить цими діями федерація зводить команди у нерівні умови.

      Арбітраж матчів в ніякі ворота не лізе. Скажу просто. Чомусь арбітри відрізняються своєю роботою на матчах Чемпіонату Житомирського Району та Чемпіонату міста Житомира від матчів вищого за рангом змагання Чемпіонату Області. А обслуговують матчі одні й тіж самі  люди. Питання: «Чому» ?.  Можливо проблема в відношенні до матчів і у відповідальності перед організаторами змагання.

       Потрібно багато, що змінювати. Слід починати вже саме зараз. Нам невідомо, що буде з Чемпіонатом після завершення так званого першого етапу. Досі незрозуміло навіщо взагалі він був, ми і так добре знаємо команди, які спроможні грати у Вищій лізі, а які у Першій. Витрачено пристойні суми грошей, на матчі які нічого не значать в стратегії змагань. Внески у федерацію для багатьох команд це 1/5 річного бюджету Клубу. Як на мене внесок має бути 1500-2000грн. Також плату за обслуговування матчів арбітрами теж слід переглянути і можливо у більшу сторону, але і відповідальність підвищити. А взагалі розміри внесків і плату для арбітрів повинні визначати представники команд, так  як саме вони їх оплачують, а не федерація. Федерація має їх узгодити і затвердити.

        Відбувається багато речей, які на мою думку мають велике значення. Можливо хтось на мене образиться, але повірте у мене ні до кого немає ніякого негативу,  потрібно висвітлювати проблеми і вирішувати їх, і бути порядними. Приїздиш на матч в м.Чуднів з славними футбольними традиціями, «гориш» бажанням вивести команду на поле стадіону «Тетерів» розташований в затишному місці. Дивишся, а поле нескошене, і відразу настрій на гру інший. Флагштоки без прапорів… А як же з традиціями і патріотичним вихованням молоді. Цікаво чи звертають на таке  увагу інспектори матчів. Наприклад інспектор Репутацький О.М в Мирополі зауважив дані атрибути матчу. І як на мене був приємно здивованим. Є команди які витрачають пристойні кошти на ……., а м’ячі такі ніби ними грали десь в далекому минулому.  Невже важко купити три однакових ігрових м’яча з відповідним стандартом, федерція повина своїм рішення зобов’зати це зробити. Також пора вже тренерів чи представників команд привчити до вітання перед та після завершення матчу. Будемо вірити, що Голова федерації змінить ситуацію і футбол буде саме футболом.

        Для мене ФК «Миропіль» - це більше ніж команда. В ній об’єднано в спільну мету підкріпленою чіткою ідеєю багато різних і гарних людей, які закохані у футбол. І люблять саме його ВЕЛИЧНІСТЬ ФУТБОЛ, а не себе у футболі. Футболісти команди грають футбол виключно для вболівальників футболу. І особливо для СВОЇХ вболівальників, чисельність яких росте. Саме тому і хочеться змагатись з колективами подібним нашому. Звісно з різними можливостями, але по єдиним правилам. Дякувати Богові даними колективами багата НАША ОБЛАСТЬ.  Лише з правилами та системою функціонування змагань у нас не все гаразд. Надіятись на краще немає смислу, тому слід об’єднуватись з своїми проблемами та звертатись до Вищих керівних органів.

       

                                                                                                         З повагою Дашковець А.Д

Інфо. Служба ФК"Миропіль"

Переглядів: 850 | Додав: fcmyropil | Рейтинг: 5.0/65
Всього коментарів: 2
2 Житомир  
Смело и по делу.

1 Агент  
Прикольно."До Вищих керівних органів" - это имеется в виду ФФУ.Если верить некоторой информации, то выход через г.Зинченко на Конькова у Дашковца есть.Будем следить.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт

Пошук
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024